muskel

Vil du gerne opbygge muskelmasse, så du kommer til at stå knivskarpt og oplever at blive stærkere? Så lad mig hjælpe dig igennem et personligt træningsforløb med fokus på netop muskelopbygning.

Jeg har personlig erfaring med netop muskelopbygning, og dette må siges at være en af mine spidskompetencer. Ud fra dine mål og dit udgangspunkt kan vi sammen skræddersy et træningsforløb, som giver mening for dig.

Her på siden kan du læse mere om opbygning af muskelmasse samt se to eksempler på muskelopbygning.

Sådan opbygger du effektivt muskelmasse

Muskelopbygning falder nogle naturligt, imens det for andre kan være en stor udfordring at få opbygget den ønskede muskelmasse. Hvorvidt du har let ved at tage på handler naturligvis om din livsstil og din træning, men det handler også i høj grad om dit genetiske grundlag.

Responderer du godt på styrketræning, vil du hurtigt kunne opbygge en betydelig mængde muskler ved hjælp af målrettet træning og den rette kost. Reagerer din krop derimod ikke godt på styrketræning, vil du opleve langsom eller ingen fremgang trods kontinuerlig træning. At du er dårligt stillet rent genetisk i forhold til at tage på betyder ikke, at der ikke kan opnås resultater. Det betyder blot, at det kræver lidt mere for dig end for andre.

Der er grundlæggende fire elementer, der skal kigges på, hvis du ønsker effektivt at opbygge muskelmasse. Det gælder træning, kost, søvn og restitution. Når du vælger mig som personlig træner, skræddersyr jeg et forløb til dig ud fra dine mål, dit udgangspunkt og din livsstil.

Ønsker du specifikt at få større eller mere markerede muskler, fokuserer vi hovedsageligt på styrketræning. Det kan både være med vægt og med egen kropsvægt. Er målet at opbygge muskler, nytter det nemlig ikke noget, at du konditionstræner fire gange om ugen, men aldrig styrketræner. Træningen skal målrettes dine konkrete målsætninger. Derudover skal den suppleres med den rette kost, hvis du vil opnå resultater. Jeg oplever ofte, at folk spiser for lidt eller forkert, og så er det umuligt at opbygge muskler.

Når du vælger mig som personlig træner for at opbygge muskelmasse, kigger vi både på din træning og på din kost. Du kan læse mere om mig som træner her.

2 eksempler på muskelopbygning

Poul, 30 år

Poul er 30 år, er gift og har et helt almindeligt arbejde. Sammen med sin kone har han en søn på 2 år. I flere år har Poul været utilfreds med sin krop, fordi han har følt sig for tynd og for slap. Han har forsøgt at tage på i vægt og at opbygge muskler, men forgæves. Til sidst tog han kontakt til mig med en klar mission om at øge sin muskelmasse. Poul er 1,86 meter høj og havde en startvægt på 66,7 kilo.

Sammen med Poul lagde jeg en plan for træningen, og så gik vi ellers i gang. Det viste sig hurtigt, at vores samarbejde bar frugt, og allerede efter få uger havde Poul formået at forandre sin krop. Planen virkede fuldkommen hensigtsmæssigt, og det viste sig, at Poul er det, jeg vil kalde en ”super responder”. Hans krop reagerede ganske enkelt over al forventning på styrketræningen. Igennem mine mere end 10 år som personlig træner har jeg ikke oplevet noget lignende dette.

Efter cirka tre måneder var vi kommet længere, end de fleste kommer i løbet af flere år – ja, sågar i løbet af et helt liv. Jeg må indrømme, at jeg selv mildest talt var målløs over at se så gode resultater på så kort tid.

Pouls træning bestod nærmest udelukkende af styrketræning – herunder 80 % vægttræning. Det meste af træningen var baseret på tung vægttræning, men også øvelser med egen kropsvægt indgik i programmet. Cirka en måned før det sidste billede blev taget – altså efter fem måneders træning – gik vi over til 75 % styrketræning og 25 % konditionstræning. Derved blev Poul fuldkommen trimmet, så han kunne stå skarpt på vores sidste billede.

Igennem det meste af forløbet lå Poul i kalorieoverskud, hvorved vi fik opbygget en solid lean-muskelmasse. Igennem hele forløbet formåede han at tage 11 kilo på i muskler, og vi forvandlede således hans krop fra tynd og splejset til fuldkommen veltrimmet på bare et halvt år.

Ditte, 26 år

Ditte er det, man kan betegne som en ganske almindelig ung kvinde midt i 20’erne. Hun havde et ønske om ikke blot at være slank, men at få en stærk, sund og veltrænet krop. Derfor tog hun kontakt til mig.

Vi indgik en aftale om et 20-ugers-forløb, og senere hen forlængede vi med yderligere 10 uger. Træningen bestod af cirka 40 % konditionstræning og 60 % styrketræning med fokus på særligt baller, lår og mave.

Ditte havde en smule udfordringer med kosten, som vi naturligvis kiggede på. I en travl hverdag har mange svært ved at træffe de sunde valg, og særligt mellemmåltiderne kan blive en udfordring. I bund og grund handler det om at finde frem til nogle simple og holdbare løsninger. Det var noget, Ditte og jeg havde særligt fokus på.

Igennem træningsforløbet på i alt 30 uger lykkedes det at opbygge fem kilo muskelmasse samt at tabe to kilo fedt. Ditte har fået en stærkere og mere veltrænet krop, og hun er blevet væsentligt stærkere i øvelser som squat, dødløft og lunges.

Ønsker du at øge din muskelmasse, få markerede muskler og øge din styrke?

Så få lagt en træningsplan, tag et onlineforløb, eller book et af mine personlige træningsforløb.